Makaron. Nie ma nic lepszego na calutkim świecie! Pyszne, proste i sycące <3!
Katarzynie dziękuje za super weekend i najlepszy makaron jaki jadłam.!
Składniki:
- Szpinak 450g
- Mascarpone 250g
- Piersi kurczaka 2
- Makaron 500g
- Pesto
- Czosnek
Pierś kurczaka kroimy w dość małą kostkę, doprawiamy ( u mnie sól, pieprz cytrynowy i bazylia), podsmażamy na niewielkiej ilości oleju.
Dodajemy szpinak - mój był mrożony, z 'kawałkami śmietany', dość słabo rozdrobniony, więc musiałam w osobnym garnuszku podgrzać i zblenderować.
Dodajemy pesto – ja dodałam 2 łyżeczki, bo tylko tyle miałam.
Pod koniec dodajemy serek mascarpone, na średnim ogniu, mieszamy aż się rozpuści.
Wrzucamy makaron ugotowany al dente, chwilkę merdamy całość i wyciskamy 1-2 ząbki czosnku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz