poniedziałek, 27 lutego 2012

Sobota.

Od października mój plan uczelniany nie przewiduje zajęć w poniedziałki. Weekend staję się całkowitym lenistwem, a w znienawidzony poniedziałek zwala się robota z całego tygodnia. Z racji dużej ilości rzeczy do zrobienia postanowiłam zająć się zupełnie czymś innym - w końcu stratuje z blogiem o jedzeniu.

Makaron. Nie ma nic lepszego na calutkim świecie! Pyszne, proste i sycące <3!
Katarzynie dziękuje za super weekend i najlepszy makaron jaki jadłam.!







 Składniki:
  • Szpinak 450g
  • Mascarpone 250g
  • Piersi kurczaka 2
  • Makaron 500g
  • Pesto
  • Czosnek


Pierś kurczaka kroimy w dość małą kostkę, doprawiamy ( u mnie sól, pieprz cytrynowy i bazylia), podsmażamy na niewielkiej ilości oleju.
Dodajemy szpinak - mój był mrożony, z 'kawałkami śmietany', dość słabo rozdrobniony, więc musiałam w osobnym garnuszku podgrzać i zblenderować.
Dodajemy pesto – ja dodałam 2 łyżeczki, bo tylko tyle miałam.
Pod koniec dodajemy serek mascarpone, na średnim ogniu, mieszamy aż się rozpuści.
Wrzucamy makaron ugotowany al dente, chwilkę merdamy całość i wyciskamy 1-2 ząbki czosnku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz